Zonder verwijzing naar podotherapeut

Met ingang van 1 januari 2012 is het mogelijk om ook zonder verwijzing een afspraak te maken met de podotherapeut. Wel blijft de huisarts een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Zo zal de podotherapeut de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dit niet op prijs stelt. Het kan zo zijn dat uw zorgverzekering nog wel een verwijzing nodig heeft als voorwaarde voor vergoeding, vraag dit altijd eerst na.

De podotherapeut zal een uitgebreid onderzoek doen om de oorzaak van de klacht/aandoening te achterhalen en de daarbij behorende behandeling vast te stellen.

Wel is de podotherapeut verplicht, indien u zonder verwijzing komt, een screening te doen, waarin bepaald wordt of u met uw klacht bij de juiste beroepsgroep bent voor behandeling en/of de behandelend therapeut zich bekwaam voelt deze klacht te behandelen.

Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)   Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)   Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)   Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)