Therapiemogelijkheden

In onze praktijk bieden wij u de volgende mogelijke therapieën aan. Heeft u vragen over deze therapieën of wilt u hiervoor een afspraak maken? Bel ons dan en wij kunnen u verder informeren.Podotherapeutische zolen

De zolen worden aangemeten op de voeten van de patiënt en voor de klacht(en) die de patiënt heeft. Het doel van deze zolen is het corrigeren van stands- en functieafwijkingen van de onderste extremiteit en de wervelkolom, compenseren van structurele afwijkingen in de voet, ontlasten van kwetsbare structuren. De zolen worden individueel op maat gemaakt, op grond van de gegevens die tijdens het onderzoek zijn verkregen. Na vervaardiging van deze zolen en een eerste check bij levering volgt een afspraak voor controle/evaluatie, meestal na een periode van 4 tot 8 weken. Uiteraard wordt de patiënt verteld eerder contact op te nemen bij uitblijven van resultaat of bij verergering van klachten.

 

Podotherapeutische slippers/sandalen

Hierover vindt u meer informatie via de link bovenaan in het menu.

 

(Siliconen)orthese

Orthesen worden gemaakt ter correctie van een afwijkende teenstand of ter bescherming van een pijnlijke plek waarbij correctie niet meer mogelijk is. Hier geldt de zelfde controletermijn als bij de therapeutische zolen.

 

Orthonyxie (nagelbeugel)

Orthonyxie is het plaatsen van een nagelbeugel ter correctie van een afwijkende vorm van de nagel (zoals bij hyperconvexiteit). Dit wordt bij een goede corrigeerbaarheid van de nagel toegepast, totdat de nagel de juiste vorm heeft. Bij voldoende corrigerend vermogen van de nagel tot de patiënt klachtenvrij is; bij recidiverende klachten mogelijk gedurende een langere periode.

.

Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)   Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)   Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)   Podotherapie Praktijk M. de Jong (Barendrecht)